Afspraak
> Hoe lang duurt een acupunctuurbehandeling?

Een consult duurt ongeveer 45 tot 60 minuten en is op afspraak.  Indien intake en een behandeling in het eerste consult plaatsvindt, dan duurt het consult maximaal 90 minuten.

> Hoe lang van te voren kan ik een afspraak kosteloos annuleren?

Een afspraak kan je tot 24 uur van te voren kosteloos annuleren. Bij een annulering binnen 24 uur of een ‘no-show’ breng ik de gereserveerde tijd in rekening ongeacht de reden van de afzegging.

> Is een verwijsbrief nodig van de huisarts?

Voor het maken van een afspraak is een verwijsbrief van de huisarts niet nodig.

Behandeltraject
>Wat kan je verwachten?

Het eerste consult bestaat uit een intakegesprek. In overleg kunnen we besluiten om in het eerste consult ook te behandelen. Veelal adviseer ik in het begin eenmaal per week te behandelen, totdat duidelijk wordt dat de behandeling aanslaat. Dan kan de periode tussen de behandelingen opgebouwd worden. In behandeling 5 of maximaal 7, afhankelijk van de ernst en diepte van de klacht, evalueren we de voortgang.

Kosten
>Wat kost een behandeling?

Een consult bedraagt 77 euro. Indien afgesproken is om in het eerste consult ook direct te behandelen, dan bedraagt het consult 115,50 euro. Betaling geschiedt aan het einde van het consult per bankapp. Je krijgt daarna per mail de factuur opgestuurd die je kan indienen bij de verzekeringsmaatschappij (zie onder).

Vergoeding
>Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Afhankelijk van je verzekeringspolis en zorgverzekeraar worden de consultkosten gedeeltelijk of geheel vergoed door je zorgverzekeraar. De kosten voor alternatieve geneeswijzen vallen overigens buiten het eigen risico. Voor meer informatie kun je contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij of kijken op www.zhong.nl.

Praktijk
>Waar is de praktijk gevestigd en wat zijn de openingstijden?

De praktijk is gevestigd in Praktijk Vaartsche Rijn, Lepelaarstraat 1 in Utrecht.

Behandeling is mogelijk op:
woensdag 13 tot 22 uur
donderdag 10 tot 19 uur
vrijdag van 9 tot 18 uur.

Bedrijfsgegevens
>Waar staat de praktijk ingeschreven?

kvk nummer 32157978 onder handelsnaam M. van der Veldt – acupunctuur
beroepsvereniging zhong 1312720009966
koepelvereniging rbcz/tcz 509575R
aangesloten bij kab