“Ik ben mijn klacht meer dan zat. Ik wil gewoon weer met mijn kinderen kunnen spelen in plaats van de hele middag op bed liggen met hoofdpijn”. Tijdens het telefoongesprek dringen haar frustratie en boosheid mijn oor binnen als ik vraag waarvoor ze mijn hulp wenst. Deze mevrouw windt er geen doekjes om. Zij wil geholpen worden en snel een beetje.

in_a_hurry_189h_small

Alle begrip heb ik voor de urgente vraag om van een hardnekkige klacht af te willen. Een klacht geeft ongemak en heeft een negatieve invloed op de kwaliteit van leven. Menig klant die ik behandel heeft zonder succes al heel wat geprobeerd om van een hardnekkige klacht af te komen. Mensen met een hardnekkige klacht hoppen van zorgverlener naar zorgverlener. Een lange vruchteloze zoektocht levert nogal eens frustratie op.

Een hardnekkige klacht is niet gewild, hierdoor doe je alles om de vervelende situatie te veranderen. Stilstaan is geen optie, immers stilstaan zet niet aan tot verandering. En daar wringt nu precies de schoen, want hoe urgenter de vraag voor genezing hoe groter de noodzaak om stil te staan bij de klacht.

Een hardnekkige klacht is alsof een beer je pad kruist. Blijf je stilstaan of ren je hard weg? Er is moed nodig om te blijven staan en waar te nemen wat er gebeurt. Hoe ziet de beer eruit? Hoe beweegt de beer? Wat roept de beer in je op? De crux is je impuls om hard weg te rennen waar te nemen, maar er niet naar te luisteren. De natuurlijke wegren-reactie op je impuls maakt je een prooi van de beer.

Een klacht niet willen, zorgt ervoor dat je ervan wegrent, terwijl een klacht juist aandacht vraagt. Een open en geïnteresseerde houding voor je hardnekkige klacht, en dus voor jezelf, maakt genezing mogelijk. Verzamel alle moed en ga de uitdaging aan om zoveel mogelijk te weet te komen over de hardnekkige klacht in jou. Kijk, luister, voel en tast af. Alsof je rondjes om de beer loopt en aan hem snuffelt. Vragen die je jezelf zoal kunt stellen zijn:

  • Wat neem je in je lichaam waar van je klacht?
  • Wanneer is de klacht begonnen?
  • Hoe zag je leven er toen uit?
  • Hoe heeft de klacht zich ontwikkeld in de tijd?
  • Wanneer wordt de klacht minder of juist erger?

Je zult zien dat je veel meer informatie met je meedraagt over je hardnekkige klacht dan alleen de weerstand. Door de klacht in al zijn manifestaties te observeren, creëer je ruimte in je hoofd en lijf waar de klacht mag zijn en die ruimte heeft het lichaam nodig om je klacht te genezen. Dit zijn vaak geen makkelijke processen, immers het is niet voor niks dat de klacht zo hardnekkig is. Er zit iets goed vast.

Soms heb je iemand nodig die je een handje helpt in je genezingsproces. Middels gesprekken en acupunctuur kan ik je helpen te verkennen wat er vast zit. Met acupunctuur deblokkeer ik je energie waardoor je de ruimte krijgt om te voelen wat er vastgehouden werd. Het resultaat is dat je je ontspannen voelt en dat je lichaam de klacht zelf kan gaan genezen. Voor meer informatie kan je me vrijblijvend e-mailen of bellen via info@maudvanderveldt.nl respectievelijk 06-13616501.

Deel deze blog via: