Ruim vijf jaar behandel ik mensen met een hardnekkige klacht. Het gros van de hardnekkige klachten veroorzaken dezelfde soort patronen in het leven van mensen. Tijd voor een overzicht.

Een – een hardnekkige klacht is langdurig aanwezig of komt steeds terug

Een hardnekkige klacht is een klacht die niet vanzelf over gaat. Onder normale omstandigheden beschikt het lichaam over een goed functionerend zelfhelend vermogen. Bij een hardnekkige klacht is het lichaam niet in staat om de klacht te genezen. De klacht blijft hierdoor aanwezig of komt steeds terug. Daarom schakelen veel mensen met een hardnekkige klacht medische hulp in.

Twee – bij een hardnekkige klacht worden meerdere medici geconsulteerd

Er blijkt geen remedie voor de klacht te zijn of de geadviseerde behandelwijzen hebben niet het gewenste resultaat. De hardnekkige klacht blijft hinderlijk aanwezig of geneest onvoldoende. Menig cliënt blijkt in het kleine percentage van mensen te vallen, waarbij de behandelmethode statistisch gezien niet werkt. Dit zegt niets over de kwaliteit van de geconsulteerde medische hulp. Het vertelt slechts dat deze medische hulp niet de oplossing biedt voor de betreffende klacht.

Drie – mensen met een hardnekkige klacht prakkeseren zich suf over de klacht

Ze zijn op zoek naar de oorzaak van de klacht en naar factoren die een rol spelen in de instandhouding ervan, om zo meer grip op de klacht te krijgen. En hier stuiten we op een cruciaal punt: mensen met een hardnekkige klacht zijn sterk mentaal ingesteld. Ze willen hun lichaam met hun hoofd fiksen. En dát gaat niet. Het lichaam heeft een eigen taal, ruimte, wijsheid en raadselachtigheid dat het hoofd niet begrijpt of kan dwingen.

Vier – doordat de hardnekkige klacht niet over gaat, houd je vanzelf rekening met de klacht

Daarmee bedoel ik, dat je stopt met voetballen als je hielspoor maar niet over gaat. Je het gezinsleven deels mist, omdat je met hoofdpijn in bed ligt. De klacht beperkt je levensvrijheid en in het ergste geval moet je een grote passie of deel van je leven missen of zelfs opgeven.

Vijf – een hardnekkige klacht geeft frustratie

Alle bovengenoemde patronen geven frustratie, omdat ze niet leiden tot het verdwijnen van de klacht. Langdurige frustratie leidt tot stress, en stress werkt averechts op het zelfhelend vermogen van het lichaam en dus op de genezing van de hardnekkige klacht. En zo ontstaat een situatie met aan de ene kant de wil om van de klacht af te komen en aan de andere kant de frustratie over de klacht die de genezing juist tegenwerkt.

Wil je uit deze patstelling stappen? Gooi het dan eens over een andere boeg. Acupunctuur zorgt ervoor dat er meer rust en ruimte in je hoofd en lijf komt waardoor je lichaam de kans krijgt de hardnekkige klacht te genezen. Mail of bel me vrijblijvend over je klacht op info@maudvanderveldt.nl of 06-13616501.

Deel deze blog via: