Boektitels: hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid (1)

De boeken die ik afgelopen jaar gelezen heb, gingen over mensen met specifieke neurologische eigenschappen. Namelijk de eigenschappen van hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid, autisme specifiek bij vrouwen en AD(H)D. Wat deze groepen mensen gemeen hebben, is dat hun zenuwstelsel wat anders werkt dan gemiddeld. De groepen zijn ook verwant met elkaar, ze liggen aan hetzelfde uiteinde van… Het hele verhaal »

Het patroon van een hardnekkige klacht

Rugpijn die niet over gaat, of steeds maar weer terugkomt. Iedere maand een knallende hoofdpijn voordat je ongesteld wordt. Een marihuanaverslaving. Je dromen niet na kunnen jagen uit angst voor afwijzing. Je erg onzeker voelen in sociale situaties. Hoge bloeddruk. Of medicatie tegen hoge bloeddruk die niet aan wil slaan. Allemaal voorbeelden van hardnekkige klachten… Het hele verhaal »

Het gaat er nu om balans te houden

In dit jaargetijde is het zaak om balans te houden. Er bestaat de neiging om of gelaten te zijn of jezelf mee te laten slepen door vurige emoties. In het geval van gelaten zijn voel je je wat somber, vlak, teruggetrokken, angstig en in de war misschien ook. In het geval dat je je laat… Het hele verhaal »

Wegvluchten van nare ervaringen

“Dit is confronterend om te beseffen”, zegt Anna, “dat ik gewoon heel erg goed ben in wegvluchten, om mezelf maar niet te hoeven laten zien”. Ze is even sprakeloos en staart sip voor zich uit. Tegelijkertijd kijkt ze levendig uit haar ogen. Er gloort ook hoop aan de horizon nu ze dit weet, zie ik.… Het hele verhaal »

© 2009 - 2021 Maud van der Veldt – acupunctuur

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑